B20 Ve Gan Toplantıları İstihdam Ve Mesleki Eğitim Ağı
4 Mart 2015
Global Compact’a ziyaret
19 Mart 2015

TÜGİS’in Yeni Avrupa Birliği Projesi Onaylandı

19 Mart 2015

TÜGİS’in ortakları ile birlikte yürüttüğü “Gıda Kayıpları ve Gıda İsrafı / Food recovery and Waste Reduction kısacası Foodward rumuzlu proje Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sn. Mesut Kamiloğlu tarafından imzalanarak, yürürlüğe girmiştir. Proje 31 Ağustos 2016 tarihine kadar sürecektir. TÜGİS’in yanı sıra, proje ortakları olarak, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı / TAGEM Genel Müdürlüğü, ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü, MKV Consulting yer almaktadır.

Projenin Avrupa Birliği Üyesi ülke ortakları olarak İtalya SPES GEIE, İtalya EURO CREA, Almanya Mönchengladbach Niederlain Üniversitesi ve Slovakya Cassavia / Kosica kuruluşları yer almaktadır. Proje çerçevesinde ülke raporları hazırlanacak, yayınlar yapılacak ve çeşitli seminerler, eğitim programları gerçekleştirilecektir. TÜGİS Sanayi ve Ticaret Odalarının işbirliği ile Erzurum, Kayseri, İzmir, Balıkesir, Denizli’de gıda sanayicilerine dönük olarak seminerler düzenlenecektir. Projenin başlangıç toplantısı 16 – 19 Şubat 2015 tarihlerinde, TÜGİS Merkezinde ilgili temsilcilerin iştiraki ile yapılmıştır.

Daha sonra, projenin Türk ortakları görüşmeler yapmak ve E modül için geçerli olacak anket formlarını tamamlamak üzere, Namet şirketine bir ziyarette bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında Namet şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Faruk Kayar hazır bulunmuştur.