Avrupa Birliği Projesi Devam Ediyor
29 Ağustos 2013
TÜGİS 32. Olağan Genel Kurulu 16 Kasım 2013 Yapılıyor
29 Ağustos 2013

Dünya Gıda Günü 10 Ekim 2013’te Yapılacak

29 Ağustos 2013

ÜGİS, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler FAO Ankara Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen, “DÜNYA GIDA GÜNÜ” 10 Ekim 2013 günü, İstanbul Cevahir Kongre Merkezinde 9.30-17.30 saatleri arasında gerçekleştirecektir. Dünya Gıda Günü’nün sabah yapılacak açılış oturumunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Mehmet Mehdi Eker hazır bulunacaktır.

Dünya Gıda Günü’nün öğleden sonraki ilk panel oturumunda, Birleşmiş Milletler FAO Teşkilatı tarafından belirlenen; “Sustainable Food Systems For Food Security and Nutrition / Gıda Güvencesi ve Beslenme İçin Sürdülebilir Gıda Sistemleri” konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Dr. Nihat Pakdil’in yöneteceği ve konuyla ilgili yetkililerin katılacağı bir panel yapılacaktır. Bu panelde Birleşmiş Milletler FAO Teşkilatı Temsilcisi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi ve bu alanda çalışmaları olan Yıldız Holding, Yaşar Holding, Cargill temsilcileri konuşacaklardır.

Daha sonra yapılacak ikinci panelde ise üniversitelerimizin gıda bölümlerinde okuyan öğrencilerimizin kendilerine verilen konuyla ilgili sunumları olacaktır. Bu oturumu İTÜ Metalurji ve Kimya Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Beraat Özçelik yönetecektir. TÜGİS bu yıl Hakkari, Van Yüzüncü Yıl, Gümüşhane, Iğdır ve Şanlıurfa Üniversitelerini konuşmacı olarak seçmiştir.