TÜGİS Gıda Mevzuatı ve Etki Analizleri Konusunda Yeni Bir Avrupa Birliği Projesine Başlıyor
10 Aralık 2012
Meslek Standardı Hazırlama Çalıştayı(Şekerleme Pişirme Operatörlüğü)
11 Aralık 2012

İstanbul Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Projesi Açılışı

10 Aralık 2012

TÜGİS/Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası, T.C. Mesleki Yeterlilikler Kurumu ile yaptığı kontrat çerçevesinde gıda sektöründe Ulusal Meslek Standartları ve Yeterliliklerin hazırlanması amacıyla yeni bir projeye başlamıştır.

İlk merhalede SÜT SEKTÖRÜ, KIRMIZI ve BEYAZ ET SEKTÖRÜ, MEYVE-SEBZE SUYU ve GAZLI İÇECEKLER SEKTÖRÜ, ŞEKERLEME ve SAKIZ SEKTÖRÜ, DONDURULMUŞ GIDA SEKTÖRÜ, NİŞASTA BAZLI ÜRÜNLER(NŞB), GIDA SEKTÖRÜNDEKİ ORTAK MESLEKLER(GIDA GÜVENLİĞİ) sektörlerinde Ulusal Meslek Standartları hazırlanacaktır.

TÜGİS’in gıda sektöründe sağlayacağı koordinasyon ve işbirliği çerçevesinde yürüteceği Mesleki Yeterlilikler Projesinin Açılış ve Bilgilendirme Toplantısı 26 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul Sanayi Odası Salonlarında yapılmıştır. Toplantıya T.C. Mesleki Yeterlilikler Kurumundan Daire Başkanı Sn. Firuzan Silahşör, Gıda Sektöründen sorumlu MYK Uzmanı Sn. Tuğba Yılmaz ve Projenin Avrupa Birliği temsilcisi Sn. Prof. Dr. Yockha Anastasova katılmışlardır. Toplantıya TÜGİS’i temsilen Başkan Sn. Necdet Buzbaş, Genel Sekreter Sn. Selçuk Maruflu, TÜGİS Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Gıda Meslek Komitesi Üyeleri, Gıda Bölümünden Üniversite hocaları ve gıda sektörünü temsilen projede görev alacak uzmanlar grubu katılmıştır.

Ayrıca, toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını temsilen İŞKUR İl Müdürü Sn. Muammer Coşkun’da hazır bulunmuştur. Avrupa Birliği’ne hazırlık sürecinde Türkiye’de gıda sektöründe Ulusal Meslek Standartları ilk defa bir proje şeklinde, TÜGİS tarafından ele alınarak gerçekleştirilmektedir.