Bilim Kurulu

Dr.İrfan Demiryol

Lisans eğitimini 1977 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nde tamamlamıştır. 1983 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında Ankara Üniversitesinde doktora çalışmasını gerçekleştirmiştir. Doktora sonrası Japonya Hükümeti tarafından verilen “Monbusho” (Japan Milli Eğitim Bakanlığı) bursunu kazanarak 2 yıl süresince Japonya Kyoto Üniversitesi The Research Institute For Food Science’ta doktora sonrası gıda konusunda araştırma çalışmaları yürütmüştür. Türkiye’ye dönüşünden sonra 1988 yılında Gıda Mühendisliği alanında Doçent unvanını almış ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. 1994 yılında Gıda Mühendisliği alanında Profesör unvanı almıştır. 1996-1997 yılları arasında 1 yıl süreyle Japonya Kyoto Üniversitesinde The Research Institute For Food Science’ta “Visiting Profesör” olarak görev yapmıştır. Bu dönem Traditional Turkish Food konusunda araştırmalar yürütmüş ve bu gıdaların tanıtımı için konferanslar vermiştir. Çeşitli kurumlarda idari görevlerini sürdürmüştür. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nde 5 yıl süreyle Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. TSE’de Mamul Gıda hazırlık grubunda Gıda Standartları hazırlanması amacıyla mamul gıda hazırlık grubunda 1983-2009 yılları arasında görev yaptı. (2004-2008), Türkiye’nin AB görüşmelerinde Gıda Güvenliği faslında görev almıştır. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu Üyeliği yapmıştır. Sanayi ve Ticaret Reklam Kurulu Üyeliği (2004-2008) görevinde bulunmuştur. ISO TC 34 SC/14 Taze, Kurutulmuş ve Dondurulmuş Meyve Sebze Standartları Komisyonu Başkanlığı’nı 2018 yılına kadar sürdürmüştür. ISO’nun ISO TC 34 SC/3 Meyve ve Sebzeler ve Onların Ürünleri Komisyonu Başkanlığını 2019 yılına kadar sürdürmüştür. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine yönelik uyum ve mevzuat çalışmaları konusunda çeşitli AB Komisyonlarında görev yapmıştır. AB-Türkiye arasında yürütülen Türkiye’de Gıda Güvenliği ve Kontrol Sisteminin Yeniden Yapılandırılması ve Güçlendirilmesi Avrupa Birliği Projesi “TR 04 IB AG 02” adlı AB ortak proje çalışmalarında eş-başkanlık görevi yürütmüştür. EFSA’nın ülkemizde yürüttüğü AB projelerinde lider olarak görev yapmıştır. International Dairy Federation (IDF) Ulusal Komite Sekreterliği görevini yürütmektedir. TSE tarafından 2018 yılında Standart Hazırlama ödülü almıştır. ISO TC 34 /SC 19 Arı ve Arı Ürünleri Ayna Komite üyesidir. TSE MTC 172 Arı ve Arı Ürünleri Ayna Komite Başkanıdır. TOBB İçecek Meclisi Bilimsel Gıda danışmanıdır. USK (Ulusal Süt Konseyi) Yönetim Kurulu üyesidir. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Gıda Komitesi üyesidir. Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında toplam 250 yayını bulunmaktadır. Gıda Güvenliği ve Mevzuat konusunda kitapları bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi GIDA GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ Müdürü olarak 2011 -2022 yılları arsında yürüttü. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında yapılan 3. TARIM ŞURASI’nda Gıda Güvenliği ve Gıda Güvencesi Komisyon çalışmalarında başkanlık görevini yürütmüş ve bu konudaki kesin raporu sunmuştur. Sağlık Bakanlığı Arı ve Arı Ürünleri Bilim Komisyon Başkanıdır. Helal Akreditasyon Kurumu (HAK)’nda USK temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı “Gıda Güvenliği ve Güvenilirliği Özel İhtisas Komisyonu “Bbaşkanı olarak görev yapmıştır. TRT “Bu Toğrağın Sesi “programı danışman ve daimi konuk olarak görev yapmaktadır.