Avukat Sayın Haluk Eldem’e TÜGİS tarafından plaket verildi
11 Şubat 2016
ARGE Fikirlerine TÜGİS’ten Destek
10 Mart 2016

Foodward Projesi 3. Toplantısı İzmir’de yapıldı

10 Mart 2016

Kısa adı Foodward olan ve Türkiye,  Almanya, İtalya ve Slovakya’dan kamu kurumları,  üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve araştırma merkezlerinin yürüttüğü Gıda Kayıplarının Önlenmesi ve Geri Kazanımı Projesi’nin Türkiye’de liderliğini üstlenen TÜGİS’in proje ortakları arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve MKV Danışmanlık Firması bulunuyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen Foodward Projesi kapsamında TÜGİS tarafından düzenlenen Gıda Kayıplarının Önlenmesi ve Geri Kazanımı başlıklı toplantı ve panel, 24 Şubat 2016 tarihinde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

TÜGİS Başkanı Necdet Buzbaş ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Tezcan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantının ilk oturumunda, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yekta Göksungur Gıda Atıkları ve Değerlendirme Yöntemleri başlıklı sunum gerçekleştirdi. Sonraki oturumda proje ortakları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ODTÜ ve MKV Danışmanlık temsilcileri, proje hakkında bilgi verdiler.

Panelin son bölümünde ülkemizin önde gelen gıda üreticilerini temsil eden konuşmacılar, işletmelerinde atıkların değerlendirilmesi ve geri kazanımı konusunda gerçekleştirilen projelere ilişkin bilgileri, katılımcılarla paylaştılar.

Toplantıya, TÜGİS üyesi kuruluşların yanı sıra kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler de katıldılar.