Foodward projesi değerlendirme toplantısı yapıldı
2 Şubat 2016
TÜGİS liderliğinde yürütülen Gıda Atıklarının Önlenmesi ve Geri Kazanımını hedefleyen Avrupa Birliği destekli Foodward projesinin değerlendirme toplantısı 19-20 Ocak tarihlerinde Niederrhein Üniversitesinin ev sahipliğinde Almanya’nın Mönchengladbach Şehrinde yapıldı.
Toplantıya proje ortaklarını temsilen TÜGİS Genel Sekreteri İ. Kaan SİDAR ve Uzmanı İrfan Demiryol, ODTÜ Gıda Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Faruk Bozoğlu, Yardımcı Doç. Dr. Yeşim Soyer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM’den Nesrin Bozbıyık, MKV danışmanlık yetkilisi Dilek Volkan, ayrıca Almanya ve İtalya’dan diğer proje ortakları katıldı. 2 gün süren toplantıda projenin genel değerlendirilmesi yapılarak, et, süt ve konserve sektörleri için hazırlanan eğitim modüllerinin üzerinden geçildi.