TÜGİS’in Ortak Olduğu AB Projesi Kapanış Toplantısı
27 Ağustos 2014
TÜGİS Başkanı Sn. Necdet Buzbaş’ın 16 Ekim 2014 Dünya Gıda Günündeki Konuşması
15 Ekim 2014

Gıda Endüstrisi, Gıda Mevzuatı Sektörel Etki Analizi, Eğitim İşbirliği ve Avrupa Ağı Uzaktan Eğitimi projesi

16 Eylül 2014

TÜGİS’ in ortakları olan T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (TAGEM), Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, MKV Consulting, Almanya Mönchengladbach Niederrhein Üniversitesi, Litvanya Vilnius Üniversitesi, Romanya Oradea Üniversitesi Gıda Bölümleri ile birlikte yürüttüğü Avrupa Birliği fonları ile finanse edilen Leonardo Da Vinci 2012 – 1-TR – LEO05-35-116 no.lu Food Legislation and Impact Analysis / Gıda Endüstrisi, Gıda Mevzuatı Sektörel Etki Analizi, Eğitim İşbirliği ve Avrupa Ağı Uzaktan Eğitimi projesinin kapanış toplantısı, TÜGİS tarafından İSO / Odakule salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye’ye yeni atanan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO Temsilcisi Ms. Yuriko Shoji hazır bulundu.

Proje ortakları yaptıkları konuşmalarda projenin büyük bir başarı ile sonuçlandığını belirterek, proje çerçevesinde yaptıkları işleri anlattılar ve tüm makamlara teşekkür ettiler. AB Projesi kapanış toplantısında Ulusal Ajans temsilcileri Sn. Gülce Kutlu ve Sn. Akın Aktan ‘da hazır bulunarak, projenin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirttiler. Daha sonra, düzenlenen yemekte İstanbul Vali Muavini (Gıdadan sorumlu) Sn. Dr. Osman Günaydın ile Sn. Fethi Yorulmaz ve Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Sn. Samim Saner’de hazır bulundular.

Bu şekilde TÜGİS’ in ortak olarak görev aldığı ve 2012 yılında başlayan AB Projesi çerçevesinde TÜGİS bir gıda sektör raporu, bir gıda mevzuatı etki analizleri raporu hazırlayarak, bunları İngilizce ve Türkçe olarak bastırarak, ilgililere sunmuştur. TÜGİS ayrıca, Türkiye’nin 9 vilayetinde Konya, Adana, Bursa, Edirne, Samsun, Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir bu illerin Sanayi ve Ticaret odalarının işbirliğiyle, konuyla ilgili eğitim seminerleri düzenlemiş ve bu seminerlere proje paydaşları büyük ölçüde katkı vermişlerdir. Gıda Sanayicilerine yönelik olarak yapılan bu seminerlere yaklaşık 700 Gıda Sanayicisi iştirak etmiştir. Söz konusu AB Projesi 30 Eylül 2014 tarihinde sona ermektedir.