Meslek Standardı Hazırlama Çalıştayı(Şekerleme Pişirme Operatörlüğü)
11 Aralık 2012
İlk meslek standardı hazırlama çalıştayı TÜGİS İstanbul Ofisinde 5-6-7 Aralık 2012 tarihinde düzenlenmiştir. Standardı hazırlanacak ilk sektör olarak şekerleme ve sakız sektörü seçilmekle birlikte ilk meslek Şekerleme Pişirme Operatörlüğü olarak seçilmiştir. TÜGİS’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda TÜGİS uzmanı Öznur Buzbaş, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan uzman yardımcısı Sn. Tuğba Yılmaz, çalışmaya danışmanlık ve moderatörlük yapan Eduser / Eğitim, Danışmanlık ve Uzmanlık Hizmetlerinden Sn.Hayrunnisa Saldıroğlu, ayrıca TÜGİS bünyesindeki bu çalışmalara danışmanlık edecek olan Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok ve sektördeki firma temsilcileri ve bizzat o mesleği icra eden operatörler bulunmaktaydı.
1. Meslek Standardı Hazırlayan Kuruluşun Meslek Standardı Ekibi
Öznur BUZBAŞ, Uzman, Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS)
Prof. Dr. Ahmet Fahri ÖZOK, Danışman, Öğretim Üyesi, Okan/İstanbul Teknik Üniversiteleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü(TÜGİS)
Hayrünnisa SALDIROĞLU, Danışman, Moderatör, EDUSER Danışmanlık
2. Teknik Çalışma Grubu Üyeleri
Prof. Dr. Ahmet Fahri ÖZOK, Danışman, Öğretim Üyesi, Okan/İstanbul Teknik Üniversiteleri, Endüstri Mühendisliği Bölümü
Miray HALAVURT, Sürekli İyileştirme Koordinatörü, Mondeléz International (Kent Gıda)
Sinan KÖSEOĞLU, İş ve Süreç Gelştirme Müdürü, Continental Confectionery Company Gıda San. ve Tic. A.Ş.
Hilmi ÖGENLER, Genel Müdür Yardımcısı, Elit Çikolata ve San. A.Ş.
Turgay PEKTAŞ, İnsan Kaynakları Müdürü, Haribo Şekerleme Ltd. Şti.
Alpcan SELAMİ, Destek Hizmetler Direktörü, Kervan Gıda San Tic. AŞ.
M. Salih DEMİR, Pişirme Operatörü, Kervan Gıda San Tic. AŞ.
Sadi ÖZVARDAR, Pişirici Operatörü, Mondeléz International (Kent Gıda)
Şuayip TÜRK, Eğitim Elemanı, Continental Confectionery Company Gıda San. ve Tic. A.Ş.