Bilim Kurulu

Prof. Dr. Beraat ÖZÇELİK

Prof. Dr. Beraat Özçelik, 2000 yılında İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünden Doktor ünvanını aldıktan sonra, doktora sonrası çalışmalarını “Ohio State University Food Science Department” da burslu olarak gerçekleştirmiştir. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde 2006 yılında doçent, 2012 yılında Profesörlük kadrosuna atanmıştır. 2009-2012 yılları arasında Bölüm Başkan yardımcısı olarak çalışan Prof. Dr. Beraat Özçelik, 2013 yılında Rektör danışmanı olarak atanmıştır. 2013-2015 yılları arasında İTÜ Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, 2013-2020 tarihleri arasında da İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Beraat Özçelik 'in SCI kapsamındaki uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış 125 dan fazla makalesi, dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilmiş sözlü veya yazılı tebliği ile ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri . Yayınlarına bugüne değin yapılmış çalışmalarından 4200 civarında atıf yapılmıştır. Bunlara ek olarak Prof. Dr. Beraat Özçelik’ in, uluslararası ve ulusal kitap bölümü yazarlıkları ve dergi yayın kurulu üyelikleri bulunmaktadır. Pek çok Avrupa Birliği ve TUBİTAK projesinde yürütücü veya araştırmacı olarak çalışmış veya danışmanlık yapmıştır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayın kurulu üyeliği görevleri bulunmaktadır. 2011 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Başarı Madalyası ile ödüllendirilmiştir. 2016 yılından itibaren Avrupa Gıda Bilgilendirme Konseyinin(EUFIC), beslenme ve gıda güvenliği konularında Türkiye temsilcisi olarak çalışmakta olup, bazı sosyal amaçlı Vakıfların Bilimsel icra komite üyesi olarak görev almış ve almaktadır. Ayrıca bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevi de vardır. Prof. Dr. Beraat Özçelik 2016 yılında “DOKAM-Doğal Katkılar, Fonksiyonel Bileşenler ve Sağlık Mükemmeliyet Merkezi” ni kurmuş olup, ayrıca İTÜ ARI Teknokent te BIOACTIVE isimli araştırma şirketinin kurucusu ve yöneticisidir. Kendisi halen İstanbul Teknik Üniversitesi’ nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.