Tügis Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık Gıdatürk yazısı
23 Haziran 2023
Sosyal Medyada gıda üretim teknolojileri hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan bazı şahısların zaman zaman ambalajlı gıda ürünleri ile ilgili tüketicinin kafasını karıştıracak, yersiz endişelere sevkedecek açıklamalarda bulunduklarını gözlemliyoruz. Bilimsel temeli ve değeri bulunmayan bu açıklamalar gıda sanayiini haksız yere hedef alıyor. Ambalaj, gıda ürünlerinin nefasetini ve besin değerlerini kaybetmeden tüketicinin sofrasına ulaşmasını ve güvenli biçimde tüketilmesini sağlar. Tügis Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık Gıdatürk Dergisinin temmuz sayısına gıda ambalajlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.