TÜGİS Mesleki Yeterlilikler Ve Ulusal Meslek Standartları Hazırlama Çalışmalarını Sürdürüyor
18 Mart 2013
TÜGİS T.C. Mesleki Yeterlilikler Kurumu ile yapılan protokolü takiben, çeşitli sektörlerde ulusal meslek standartları belirleme çalışmalarına başladı. Bu amaçla, ulusal meslek standardı hazırlanacak sektörlerle ilgili çalışma grupları kuruldu. TÜGİS Genel Merkezinde “Şekerleme ve Sakız Sektörü, Dondurulmuş Gıdalar Sektörü” Ulusal Meslek Çalışmaları tamamlandı. 11 Mart – 15 Mart tarihleri arasında da süt ve süt ürünleri çalışma grupları toplanarak, meslek standardı çalışmalarını yürüttüler. Toplantılara, Ankara’dan MYK yetkilileri de katıldı. Bu çalışmaları takiben, diğer sektörlerdeki çalışmalar TÜGİS’in önderliğinde devam edecektir. Bilindiği üzere TÜGİS, Türkiye’de gıda ve içecek sektörünün temsilcisi olup, Türkiye İşveren Sendikalar Konfederasyonu’nun üyesidir.