Türk Gıda Sektörünün en büyük organizasyonu olan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşti
24 Ekim 2019
Türk Gıda Sektörünün en büyük organizasyonu olan Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşti. TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisinin paydaşlığında gerçekleşen Zirvede Kamu, Akademik Çevreler, Gıda Sektörü ve Gıda ile ilgili Sivil Toplum Örgütlerini temsil eden 600 den fazla katılımcı buluştu.
T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ nin açılış konuşmasını yaptığı Zirvede Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü FAO’ nun Türkiye temsilcisi Dr. Viorel Gutu Dünya Gıda Günü vesilesiyle bir konuşma ve sunum gerçekleştirdi.
80’ den fazla konuşmacı ve panelistin katıldığı zirveye 10’ dan fazla yabancı konuşmacı da başta sürdürülebilirlik olmak üzere sektörün öncelikli konularıyla ilgili katkı yaptı.
Türk Gıda sektöründe inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında öncü rol oynayan kurum ve Girişimcilerin ödüllendirildiği Zirvede Sponsor kuruluşlar standlarında yenilikçi ürünlerini de tanıtma imkanı buldular. Katılımcı Sayısı ve Kapsamı her yıl giderek genişleyen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 2020’ de buluşmak dileğiyle.