TÜGİS gıda sektörü etki analizleri raporu
16 Nisan 2013
E Ticaret ve Gıda Güvenliği
30 Mayıs 2013

Ulusal Meslek Standartları çalışmaları

16 Nisan 2013

TÜGİS tarafından, T.C. Mesleki Yeterlilikler Kurumu ile yapılan anlaşma çerçevesinde yürütülen Ulusal Meslek Standartları çalışmaları devam etmektedir. Son olarak Et ve Et Ürünleri Çalışma grubu kurulmuş, bu çalışma grubunda Türkiye’de bu sektörde faaliyet gösteren büyük kuruluşlar davet edilmiş ve çalışmalar sürdürülmüştür. Bilindiği üzere, daha önce 5 – 7 Aralık / 21-22 Ocak / 24-25 Ocak 2013 tarihlerinde Şekerleme ve Sakız Sektörü, 25 – 27 Mart 2013 tarihlerinde Meyve ve Sebze Suları Sektörü, 28 – 29 Mart 2013 tarihlerinde Nişasta Bazlı Ürünler Sektörü, 11 – 14 Mart 2013 tarihlerinde Süt ve Süt Ürünleri Sektörü, 12 – 13 Şubat 2013 tarihlerinde Dondurulmuş (Froozen Foods) Gıdalar Sektörü, 10 – 12 Nisan 2013 tarihlerinde Et ve Et Ürünleri Sektörleri çalışma grupları kurularak, ön çalışmalar tamamlanmıştır. Mesleki Yeterlilikler sistemi çalışmalarında Ankara’dan Mesleki Yeterlilikler Kurumu Yetkilileri ve TÜGİS’in proje danışmanı Sn. Prof. Dr. Ahmet Özok’ta çalışmalara katılmıştır.